Ενημέρωση – Μάρτιος 2020

Ενημέρωση – Μάρτιος 2020
 
* Σκάλα: Με πρωτοβουλία του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο συνάντηση στο Λαύριο μεταξύ των οποίων παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Σερίφου και Λαυρίου, εκπρόσωποι και καθηγητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), ο διευθυντής του Τεχνολογικού Πάρκου Λαυρίου και η πρόεδρος του ΣΜΛΣ, με θέμα την αποκατάσταση και ανάδειξη των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της Σερίφου και τη διάσωση της Σκάλας. Στη συνέχεια εκπονήθηκε σύντομη επιστημονική πρόταση από το ΕΜΠ η οποία και υποβλήθηκε στο ΔΣ του δήμου Σερίφου προς έγκριση. Εκπρόσωπος του Συλλόγου μας παρευρέθηκε στο ΔΣ του δήμου τον Ιανουάριο με σκοπό την υποστήριξη της πρότασης και την ανάδειξη των προβλημάτων του χωριού. Όλα τα ζητήματα που έχουν υποβληθεί στον δήμο θα εξετασθούν καλώς εχόντων στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί με τη λήξη της καραντίνας.
 
* Διοικητήριο: Υπάρχει η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου και αναμένουμε το Υπουργείο Πολιτισμού να προκηρύξει τον διαγωνισμό για να βρεθεί ο ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου ύψους 1.9 εκ. ευρώ.
 
* Τουαλέτες: Έχουμε αιτηθεί προς τον δήμο την παραχώρηση, υδροδότηση και ηλεκτροδότηση των τουαλετών στην παιδική χαρά με σκοπό την ελεγχόμενη χρήση τους με ευθύνη του Συλλόγου.
 
* Πάσσαλοι: Το ΔΣ έχει αιτηθεί την άδεια να τοποθετήσει ξύλινους δοκούς στην άμμο (στον χώρο του γηπέδου και κατά τόπους στην παραλία) ώστε να οριοθετηθεί πιλοτικά ο χώρος στάθμευσης και να διευκολυνθεί η διέλευση των πεζών. 
 
* Γάτες: Ο δήμος έχει προβλέψει το κόστος αγοράς των υλικών για τη στείρωση των αδέσποτων και αναμένεται η έγκριση του προϋπολογισμού. Ο χώρος του κτηνιατρείου βρίσκεται στο Λιβάδι απέναντι από τον Αγ.Νικόλα. Ο Σύλλογος ήρθε σε επαφή με την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας και εξετάζει τρόπους που μπορεί το σωματείο να μας βοηθήσει μόλις εξοπλιστεί το κτηνιατρείο.
 
* Οδικό Δίκτυο: Ο δήμος έχει ενημερώσει ότι κατέχει σακιά ασφαλτοτάπητα και δεσμεύτηκε από την άνοιξη να διορθωθούν οι κατά τόπους φθορές στον δρόμο προς το Μέγα Λιβάδι.
 
* Το Μεγαλιβαδιανό Γλέντι: Αναβάλλεται λόγω καραντίνας …
 
* Ομάδες δράσης των μελών: Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική μόνο η ομάδα επικοινωνίας. 
 
* Δωρεά: Ο συντοπίτης μας Θ.Ρώτας προσφέρθηκε να δωρίσει στον Σύλλογο ένα χλοοκοπτικό μηχάνημα.
 
* Κατόπιν αιτήματος ο δήμος προτίθεται να παραχωρήσει αναλώσιμα υλικά καθαρισμού (σακούλες, τσουγκράνες, κλπ) για τον καλλωπισμό των δημόσιων χώρων του χωριού. 
 
* Την περασμένη βδομάδα συνεργείο του δήμου κλάδεψε τους φοίνικες και έκοψε τα χόρτα στην παραλία και στην παιδική χαρά. Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να συνεχίσουν οι εργασίες.
 
* Στο ταμείο υπάρχουν διαθέσιμα που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσλάβουμε υπάλληλο για ένα μήνα το καλοκαίρι με σκοπό τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. Αν υπάρχει κάποιος/κάποια που ενδιαφέρεται να δουλέψει στο χωριό μπορεί να επικοινωνήσει στο ‭email του συλλόγου.
Χρήσιμες Πληροφορίες

Δράσεις

Ιστορία Μέγα Λιβαδίου

Ο Σύλλογος

Φόρμα Εγγραφής

Προϊόντα

Βρείτε Μας στο Facebook ή Μέσω Email